Wtf is Devill Advocate?

15:56:00 Devill Advocate 4 Comments

O descriere pe care nu mi-am putut refuza-o....o descriere scrisa atat de prefect..facuta unui imperfect ca mine ....http://damafarasecrete.eu/cine-este-devill-advocate/, de pe blogul Damei fara Secrete....cu multumiri si plecaciuni..
Chiar așa, cine este Devill Advocate? Un personaj, dracul însuși, o entitate, o iluzie a unei vieți inexistente?! Cine e el până la urmă? Poate că Devill este machiavelic, rău, macabru, berbant, nemilos, exagerat, instigator, crud, întunecat, urât, înfiorător, periculos… poate că este în mii de feluri sumbre. Dacă vreți, este exact cum îl percepem fiecare. Dar de ce?! Se spune că omul este capabil să vadă în altă persoană exact ceea ce se află în el însuși. Eu îl percep pe Devill ca pe o oglindă… o oglindă menită să reflecte cea mai de preț virtute a unui om sau cel mai mare păcat.
Dacă privești atent și profund, dacă îi cugeți articolele în detaliu, îți vei da seama că Devill este oricum, mai puțin banal sau comun.
Este machiavelic pentru cei care nu îi cunosc trecutul și prezentul. Rău pentru cei care nu îi înțeleg motivele. Macabru pentru cei care nu îi înțeleg articolele. Berbant pentru femeile care îl doresc, dar nu îl pot avea. Nemilos pentru cei care cer și nu primesc ajutorul, pentru că nu îl merită, nu s-au străduit suficient sau nu au încercat toate soluțiile. Exagerat pentru cei care nu-i cunosc realitatea trăită în fiecare zi. Instigator pentru cei care nu se pot ridica la nivelul lui intelectual. Crud pentru cei care nu suportă adevărul și preferă minciunile frumos împachetate. Întunecat pentru cei care habar nu au că în viața asta nimeni nu este întru totul bun sau întru totul rău și fiecare dintre noi avem înăuntrul nostru atât întunericul, cât și lumina. Urât pentru cei care nu au răbdarea și iscusința de a trece de aparențe, pentru cei care nu pot să-l determine să le arate și partea frumoasă și bună a personalității lui. Periculos pentru cei care se tem de dreptatea lui sau nu îi pot face față. Înfiorător pentru cei care nu înțeleg că viața nu este ușoară și nici dreaptă. Ba din contră, trăim într-o lume în care dacă nu ești puternic și nu-ți adaptezi felul de a fi după meritele oamenilor, ajungi o minge de ping-pong în mâinile profitorilor și a celor de rea-credință.
În esență Devill Advocate este un om, nu ca oricare altul, însă un om care a adunat în sinea lui o mulțime de umbre. Aceste umbre, oricât ar părea ele de înfiorătoare, nu i-au stins bunătatea. Ea este acolo, pulsează, dar ca să o vezi și să o primești, trebuie să o meriți. Este de ajuns să-i citești articolele și-ți vei da seama că Devill trăiește o viață de neimaginat. Oricât aș încerca, nu pot să-mi imaginez viața lui, n-am trecut niciodată pragul judecătoriei, însă pot să simt stările vii pe care el le transmite în fiecare articol. Durerea și dezgustul pentru nedreptățile semănate în lume de alții sunt mai mult decât evidente. Este un om care trăiește fiecare nedreptate și suferință. Un om care deși este măcinat de demoni și ar putea foarte ușor să pice în patima răutății depline, are puterea necesară de a merge înainte fără să-și trădeze principiile și valorile. Valori și principii care pentru mulți nu sunt decât niște „indici” peste care pot trece oricând și oricum. Devill are coloană vertebrală. O coloană ce nu poate fi frântă, nici îndoită.
Ați auzit vreodată de estetica urâtului?! Este o formă a artei literare care exprimă frumosul în cuvinte și asocieri… șocante! Asta face și Devill, apelează la estetica urâtului pentru a creiona în scris fața monstruoasă și degradantă a lumii. Sunt sătulă de clișee, de povești superficiale, de „zânisme”, de scrieri care promit doar happy end-uri. Foarte puțini avem parte de happy end-uri, cei mai mulți dintre noi rămânem nefericiți și neîmpliniți până la sfârșitul vieții. Nu mulți au curajul să spună adevărului pe nume. De ce? Pentru că adevărul sperie și obligă la schimbare. Devill ne trezește la realitate și ne descrie o lume la care noi nu avem acces, dar ea există și devorează mase întregi de oameni.
Fără să par infatuată afirm că eu și Devill ne asemănăm cel puțin într-o privință – amândoi scriem pentru a trăi, pentru a putea respira, pentru a face față zilelor chinuite pe care de bunăvoie am ales să le trăim, pentru a ne ușura sufletele împovărate de toată acea durere mută, dar violentă, care zace în noi. Nici eu și nici Devill nu suntem depresivi, suntem empatici, iar empatia doare, fraților. Doare până-n măduva oaselor. Empatia te face să suferi și-ți insuflă acel sentiment sufocant de neputință. Devill face bine multor oameni, însă când nu poți face un bine tuturor oamenilor, când nu poți extermina nedreptatea, nu poți fi nici fericit, nu te poți simți împlinit. Să-i ceri lui Devill să închidă ochii, să treacă cu vedere nedreptatea din jur, să fie mulțumit cu ceea ce reușește să facă bun pentru oameni, este ca și cum i-ai impune să fie mediocru. Iar el este oricum, mai puțin mediocru. Aspiră să atingă absolutul și probabil că într-o zi va reuși. Este puternic și de o inteligență… adevărat înspăimântătoare.
Aș putea scrie despre Devill Advocate la nesfârșit, cuvintele nu-mi lipsesc, însă… tot ar fi prea puțin. Cel mai bine este să-l descoperiți voi, însă credeți-mă… este precum o oglindă și scoate din noi exact ceea ce încercăm să ascundem: slăbiciunea, păcatul sau virtutea cea mai de preț! Pare vrăjitorie?! Deloc! Citiți și o să descoperiți.

4 comentarii:

  1. extraordinara descrierea!felicitari dama fara secrete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa cred ca ai publicat descrierea si la tine! :)
    Tocmai acum! :)
    Ma emotionasi!!!
    o facusi cu drag, asa te vad, stii!
    Eu iti multumesc pentru ca ai poposit pe blogul meu, pentru prietenie ta si pentru faptul ca... AICI si datorita tie, am cunoscut doi oameni deosebiti - TU si ROXY! :)
    Intr-un timp foarte scurt ati devenit foarte dragi sufletului meu!
    Va pupa de nu va vedeti baaai!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Irina n-a comentat nici la mine, nici la tine!
    Cred ca nu e de acord cu ce am scris! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm,umbre și măști adunam fiecare dintre noi de-a lungul vieții.Mie nu mi se pare atât de periculos,Devill,in comparație cu imbecilii din presă care își etalează cu nonșalanță sindromul ,,creier de găină" dar se pretind inteligenți.Devill îmi pare un Rebel fara cauză :))))

    RăspundețiȘtergere

Sa nu crezi ceea ce-ti spun...intreaba-te doar!